Aansluitkosten

Nagenoeg elke Telecom aanbieder verrekend tegenwoordig aansluitkosten als je er een Telecom product afsluit. Deze eenmalige kosten, die boven op de kosten van je Telecom product komen, worden vaak bij de eerste betaling van je Telecom product verrekend en komen dan niet meer terug. Maar waarom betaal je nou eigenlijk aansluitkosten bij het afsluiten van een Telecom product bij een Telecom aanbieder? Hieronder de informatie.

Aansluitkosten bij een Telecom product

Telecom aanbieders verrekenen aansluitkosten omdat ze bij het afsluiten van een Telecom product kosten maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aansluiten op het netwerk van de desbetreffende Telecom aanbieder. Tot aan het versturen van je simkaart die je eventueel bij je afgesloten Telecom product ontvangt. Die kosten worden door de meeste Telecom aanbieders verrekend aan de klant. En dat zijn dus de aansluitkosten.

Een Telecom product afsluiten zonder aansluitkosten

Zoals hierboven vermeldt berekent nagenoeg elke Telecom aanbieder de aansluitkosten bij het afsluiten van een Telecom product. Echter biedt bijna elke Telecom aanbieder ook enkele keren per jaar de mogelijkheid aan om een Telecom product bij hen af te sluiten zonder de aansluitkosten te hoeven te betalen. Doormiddel van verschillende acties proberen Telecom aanbieders namelijk nieuwe klanten te lokken door in een bepaalde periodes bijvoorbeeld een Telecom product te kunnen afsluiten bij de desbetreffende Telecom aanbieder zonder daar de aansluitkosten bij te hoeven te betalen. Deze acties zijn dan ook vaak erg in trek bij nieuwe klanten bij een Telecom aanbieder.