Data

Data in de vorm van MB’s of GB’s zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken bij de meeste Telecom producten. Nagenoeg alle Telecom aanbieders bieden eigenlijk wel data aan om gebruik van het internet te kunnen maken op één van de vele Telecom producten, zoals bijvoorbeeld op een mobiele telefoon of een tablet. De éné Telecom aanbieder levert data standaard bij een Telecom product. De andere Telecom aanbieder levert data weer als extra Telecom product die je kunt toevoegen bij het afsluiten. Twee belangrijke punten bij het gebruik van data op een Telecom product zijn de downloadsnelheid en de uploadsnelheid. Maar wat houdt de downloadsnelheid en de uploadsnelheid nou in?

Downloadsnelheid bij het gebruik van data

De downloadsnelheid het gebruik van data staat voor de snelheid dat jij gegevens binnen haalt. Dat kan zijn bij het ontvangen van een bericht van iemand anders via bijvoorbeeld een applicatie als Facebook Messenger, die veel mensen gebruiken. Maar ook het bekijken van websites via het internet heeft betrekking tot de downloadsnelheid.

Uploadsnelheid bij het gebruik van data

De uploadsnelheid bij het gebruik van data is daarentegen, en logischerwijs, het tegenovergestelde van de downloadsnelheid. De uploadsnelheid bepaalt namelijk de snelheid als je iets verstuurd. Bijvoorbeeld heeft het betrekking bij het versturen van een bericht naar een ander persoon via bijvoorbeeld een applicatie als WhatsApp.