Website4.54.54.54.54.5
Prijs4.54.54.54.54.5
Levering44444
Service44444

Vodafone

Telecom aanbieder Vodafone is één van de bekendste, populairste en grootste Telecom aanbieders in Nederland. Bij Vodafone kun je terecht voor de particuliere markt en voor de zakelijke markt. Doordat Vodafone groot in kan kopen hebben ze over het algemeen altijd prima aanbiedingen. Tevens kun je een grote voorraad bij Vodafone verwachten, doordat ze zo groot inkopen.

Naast het televisie gedeelte voor thuis en het internet gedeelte voor thuis dat Vodafone aanbiedt. Hebben ze ook een groot assortiment aan echte Telecom producten. Denk hierbij aan losse mobiele telefoons. Maar ook mobiele telefoons met verschillende abonnementen biedt Vodafone aan. Daarnaast kun je ook een prepaid simkaart en een sim only abonnement bestellen bij Vodafone. De verschillende abonnementen die Vodafone zelf aanbiedt kun je tevens makkelijk verlengen bij de Telecom aanbieder.

Door heel Nederland heeft Vodafone tevens een groot aantal aan fysieke winkels. Die fysieke winkels zijn in alle grote Nederlandse steden wel te vinden. Daar kun je ook terecht voor de Telecom producten die Vodafone op hun website aanbiedt. Maar daarnaast kun je daar bij Vodafone ook terecht voor een extra stukje klantenservice.

Vodafone ervaringen en reviews

Heb jij onlangs, of misschien wel enkele weken geleden, iets gekocht bij Telecom aanbieder Vodafone? En ben je daar tevreden over? Of misschien juist wel helemaal niet? Wij ontvangen graag jou ervaring of review over Vodafone. Deel hieronder je mening aan onze bezoekers.

2 Ervaringen/reviews over Vodafone

Review door Joris Kwintenberg op 14 augustus 2019

  • 44444
  • 44444
  • 33333
  • 33333

Sinds 2010 Vodafone klant. Eerst met een klassiek telefoon plus belminuten abonnement maar de laatste jaren koop ik gewoon los een telefoon en gebruik ik een Vodafone Red Essentials Sim Only abonnement van 15,28 euro. Normaal is het abonnement een stukje duurder maar omdat ik zowel Ziggo als Vodafone gebruik krijg ik een combinatiekorting. Had ik niet om gevraagd en was ook niet nodig, toch een leuk extraatje. Prijs/kwaliteit is dik in orde, zeker met die extra korting als Ziggo klant.

Levering heb ik geen ervaring mee omdat ik mijn telefoon destijds in de winkel kocht. Wel kreeg ik een paar jaar later een nieuwe Vodafone simkaart, gewoon via de post. Werkt prima maar ik zou simkaarten en dergelijken toch liever aangetekend ontvangen.

My Vodafone is het gedeelte waar we als klanten kunnen inloggen om facturen te bekijken. Daarover zijn al jaren klachten dat het er vaak uit ligt, maar ik heb er nog maar twee keer last van gehad sinds 2010. Rekeningen inzien is makkelijk en werkt goed. Zowel standaard weergave als gespecificeerd is mogelijk. Handig als je de kosten moet declareren. Binnen My Vodafone kan je ook je tegoed bekijken, de einddatum van je contract checken en ook meteen verlengen. Ik zag dat je zelfs je abonnement kan pauzeren tegenwoordig. Hoe cool is dat? Persoonlijk zou ik die feature nooit gebruiken. Zelfs niet als ik langere tijd naar het buitenland ga. Maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige klanten met een tweede telefoonnummer een mooie uitkomst is.

In al die jaren kan ik slechts twee keer herinneren dat ik aan de telefoon heb gehangen met Vodafone. Medewerkers waren vriendelijk en konden met goed helpen zonder mij te hoeven doorverbinden naar de honderdste collega.

Concluderend kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over Vodafone.

Review door Petera op 16 augustus 2019

  • 55555
  • 55555
  • 55555
  • 55555

Mijn ervaring met Vodafone is al jarenlang niets anders dan positief te noemen.

Ongeveer vijf jaar geleden besloten mijn man en ik een abonnement af te sluiten. We hadden ons niet heel erg verdiept in de mogelijkheden dus we besloten op het internet de abonnementen te vergelijken. In eerste instantie schrokken we nogal van de tarieven, maar we wilden er natuurlijk ook een mooie smartphone bij. Ik besloot te bellen met de klantenservice van Vodafone en eerlijk gezegd waren ze meer dan behulpzaam. Maar ik had toch de behoeft aan een abonnement afgestemd op mijn eigen belgedrag. Waarom zou ik zoveel betalen voor belminuten als ik nauwelijks bel? Ik wilde mijn smartphone vooral gebruiken voor diensten zoals WhatsApp en een beetje surfen op het internet. De dame van de klantenservice maakte mij erop attent dat er in onze woonplaats ook fysieke Vodafone winkels waren.

We besloten direct de stad in te gaan en we werden heel vriendelijk en vooral geduldig geholpen door de medewerkers van Vodafone. Dankzij de vragen die ons werden gesteld kregen we steeds meer inzicht in ons bel en internetgedrag, zo konden we een goed abonnement uitkiezen. Hoewel de kosten van de twee abonnementen best hoog waren wisten we dat we een goede internetbundel hadden. Dit was voor mij het belangrijkste. Als freelancer ben ik veel onderweg met het openbaar vervoer, het idee dat ik te alle tijden mijn mail kon checken of iets op kon zoeken, vond ik erg prettig.

Nadat de twee jaar bijna verstreken waren kregen we heel keurig een brief om ons te attenderen op de mogelijkheden. Het bleek dat we al voor de afloop van het abonnement konden kiezen voor een nieuw toestel en andere bundel. In die periode werden we bestookt met e-mails en sms’jes, dat vond ik persoonlijk wat minder prettig. Ik voelde me nogal opgejaagd. En eerlijk gezegd was ik nog meer dan tevreden met mijn toestel. Mijn man had ook niet direct de behoefte aan een nieuw model. We wilden vooral de kosten zo laag mogelijk houden.

Omdat we een prettige ervaring hadden met de Vodafone winkel in Rotterdam, besloten we daar onze abonnementen te vernieuwen. Hoewel we enige druk voelden om het nieuwste toestel met duurder abonnement te nemen, gaven we duidelijk aan dat we wilden besparen. En wederom werd er een goede analyse gemaakt. Ik gebruikte mijn telefoon voornamelijk om te internetten, mijn man belde ook niet erg veel. Dankzij deze inzichten konden we een keuze maken om over te gaan op sim only, met behoud van ons huidige nummer.

Tot onze grote blijdschap gingen de maandelijkse kosten van onze twee abonnementen een flink stuk naar beneden! We bespaarden ruim € 35 per maand. Dat geld konden we goed gebruiken met een pasgeboren baby.

Hierbij mijn ietswat lange, ja sorry daarvoor, ervaring over Vodafone.

Schrijf je ervaring of review over Vodafone

Website
Prijs
Levering
Service